Video Penuh Ceramah Ustaz Kazim Elias Yang Dilapor Polis Berbaur Rasis Perkauman Oleh Persatuan Cina

Inilah rakaman penuh ceramah Dato' Ustaz Kazim Elias yang didakwa mengandungi unsur2 berbaur perkauman oleh Pui Tiong Lam, Pengerusi Pengerusi Persatuan Penduduk Kampung Jambu, ...

SUBSCRIBE, LIKE, dan SHARE Video ini agar Channel ini tetap eksis dan bermanfaat bagi semua orang 🙂 Langganan, Suka , dan bagiakan video ini agar channel ini tetap eksis 😀 DISCLAIMER ...

21 thoughts on “Video Penuh Ceramah Ustaz Kazim Elias Yang Dilapor Polis Berbaur Rasis Perkauman Oleh Persatuan Cina”

  1. “Orang islam kuat dalam politik tapi tak kuat dalam pertahankan
    agama”…sedih dengorr. Semoga Allah memberi hidayah kepada semua orang
    islam di Malaysia.

  2. mari mulakan INTIFADA. mereka melontar babi kedlm masjid dimelaka, segamat,
    kl, selangor p.pinang. SALAHUDIN AL AYUBI menghancurkan rom semata2 krn
    seorang rom merentap hijab seorang perempuan tua. charlie hebdo diserang
    hanya krn lukisan.ini masjid kita dilempar babi. diNILAI, surau dilempar
    botol arak n dirempuh dgn van hingga ada jemaah yg cedera.kenapa dgn
    melayu? bila kamu takut membela agama, lihatlah ALLAH menghinakan kamu
    terus2an

  3. Dan katakanlah (wahai Muhammad) kepada hamba-hambaKu (yang beriman), supaya
    mereka berkata dengan kata-kata yang amat baik (kepada orang-orang yang
    menentang kebenaran); sesungguhnya Syaitan itu sentiasa menghasut di antara
    mereka (yang mukmin dan yang menentang); sesungguhnya Syaitan itu adalah
    musuh yang amat nyata bagi manusia.
    (Al-Israa:53)

  4. Salam Ustaz.. Harap Ustaz baca lah…
    Hal yang ni biasalah. Lama dah perkara ni berlaku. Mana2 negara yg berbagai
    kaum pasti ada masalah yg serupa. Tak payah nak tuding jari pada sesiapa.
    Cuma apa yg saya nak ustaz jawab adalah :
    1- Sebagai seorang ulama yg memegang hukum islam. Berani ke ustaz tegur
    kepincangan pemimpin negara skrg ni.
    2- Kenapa Ustaz selalu mengelak pertanyaan yg membabitkan pemimpin negara,
    Takut tak leh keluar TV lagi ker.
    Pada saya, klu benar2 nak perjuangkan islam, tlg berani melawan perkara yg
    tak betul. Tegur apa yg salah. Baru betul boleh panggil ulama atau pun
    ustaz.
    Lagi satu tlg buat rancangan yg ada identiti sendiri. Tengok drpda ceramah
    ustaz RTM ni skrg, semuanya meniru cara dan gaya USTAZ AZHAR IDRUS.
    Wallahualam..

  5. setuju la ustaz… tpi ade gak lembu la yg komen.. pepandai ckp.. ustaz
    expres.. oii ustaz tu al hafiz taw.. tp yg heran yg pandaai ckp tu xnk lak
    jdk pe ceramah kan ustaz kan..kan..

  6. ada seseorang yg menceritakan kepada aku satu ketika dahulu.. orang cina
    mnumpang di tanah kita sehingga sanggup ikot shaja tlunjuk kita orang
    melayu.. di ibarat kita suruh cuci najis pon depa sanggup buat tetapi kini
    depa dapat kuasai tempat kita dan kita pula sudah bagai menumpang di negara
    kita sendiri..

  7. sorry la ustaz..kita tgk gak, sape yg byk nak jd artis, sape jg byk join
    program realiti tv..sape gak yg byk buang anak..siapa gak yg gagal nak bgn
    subuh berjemaah..siapa gak yg gi sekolah, tp xnak bljr..sape gak yg dok
    memperjuangkan islam atas nama melayu?? please la ustaz..nak perjuangkan
    melayu, go ahead, tp jgn libat kan islam..kita tgk kita skrg, jd bahan
    jenaka sedunia, atas dasar sebab isu Allah hanya utk melayu/islam…bukan
    bermaksud bangsa lain x salah, tp jgn la nak salah kn bangsa lain sgt, dok
    bangsa sendiri masih lemah.. Allah xkn mengubah sesuatu bangsa, melainkan
    mereka mengubah diri mereka sendiri~~~

  8. mereka melanggar anak2 melayu yg sedang berhimpun dipadang sekolah dgn
    kereta 2 kali [di p.pinang] .anak2 kecil sekolah rendah. cuba teka apa dlm
    hati mereka?

  9. This is all I have to say. In the spirit of free speech, I am not offended
    by the speech, but I’d like to ask you to think about these facts:
    1. Indeed most Chinese are immigrants but there are Chinese who stays in
    Malaysia much longer than even the “Malay” who came from Indonesia or Java.
    2. The Chinese came to Malaysia with almost nothing, no NEP, no special
    rights, no quota, no protectionism, no place in the government, yet they
    thrive. All because of pure hardwork, determination, self respect,
    discipline, honor, and optimism.
    3. There are criminals in all races, no one race is free from it. Why
    single out the wrongs of only 1 race?

    I have so much more to say, but I hope these are enough for you to start
    thinking and become like who we are, sharing this beautiful country in
    peace.

  10. Ustaz nie memang terbaik .. Biar org2 melayu yg ikut org cina nie buka mata
    sikit .. Jgn disebabkan politik org Melayu sanggup mempertaruhkan agama
    sendiri .. Ingat tuu ..

  11. Azan di masjid dekat singapura tak boleh, Allah hu akhbar, ini dah
    lebihhhhhh. Singapura dulu hak orang melayu……sapa depa nak larang orang
    islam azan, bangsa tak sedar diri patut la negara singapura banyak
    YYYYYahudi zionis, kalaulah tsunami akhbar terjadi lagi…tandanya ada
    hikmah la tu.

  12. Boikot bg jtoh ekonomi depa…mau buat btoi btoi r…kna semua ada
    kesedaran…tunggu tok lg!? Jom p hasut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *